vineri, 25 octombrie 2013

,,Bună seara’’ - o emisiune în slujba cetăţeanului

Emisiunea ,,Bună seara’’ este un talk-show intercativ, care  se difuzează în fiecare vineri, de la orele 19:55, timp de o oră. Emisiunea este în direct, cu participarea telefonică a telespectatorilor sau chiar în direct, a spectatorilor aflaţi în sala unde este realizat.  Se difuzează la televiziunea Moldova1. Prezentatorul ei, Mircea Surdu, este un profesionist, bine pregătit în multe domenii, putând sta de vorbă cu invitaţii specialişti în diferite domenii, stimulându-i şi punându-le întrebari competente. Prezentatorul emisiunii, este chiar directorul televiziunii, om cu multă experienţă şi competitivitate, doar că, poate din dorinţa de a fi cât mai expresiv şi mai convingător, face şi unele gafe. Chiar la începutul acestei emisiuni, s-a lăudat că a făcut ceva, apoi a retractat că nu a făcut munca aceea singur, ci împreuna cu toată echipa. Acest lucru, denotă şi faptul că este un pic cam orgolios şi că încearcă să-şi aroce personal, unele merite colective. Nu aş avea a-i reproşa că are o dicţie adecvată, dar uneori se cam bâlbâie. Acesta poate fi un mic defect de vorbire, sau, poate că dovedeşte nerăbdare în a spune într-un pic cât mai multă informaţie.
Subiectele emisiunilor sunt alese, în general, în funcţie de evenimentele care se petrec în viaţa publică a Rep.Moldova. În emisiunea din 18 octombrie, când a fost Ziua internaţională pentru combaterea traficului de fiinţe umane, aceasta a fost şi tema emisiunii.
Ca de fiecare dată, Mircea Surdu a avut şase invitaţi în platou, toţi specialişti în domeniu. De data aceasta au fost directori, secretari pentru combaterea traficului, printre care: doamna Ecaterina Berejan, Viorel Ciobanu, Ana Revenco, Maria Ghervaş, Tatiana Buianina. Aceştia au expus pe rând câte o prelegere, vorbind spectatorilor din sală, cât şi telespectatorilor din faţa micilor ecrane, despre problemele traficului de fiinţe umane, cauze, consecinţe, efecte, drame provocate în urma acestui trafic. După aceasta, telespectatorii de acasă, telefonic, au pus întrebări celor şase invitaţi. Evident că întrebările erau din domeniu, iar răspunsurile căutau să lămurească interesele exprimate de către cei care puneau întrebările. Printre invitaţi, a fost şi o doamnă judecător care se referea, bineînţeles, la problemele juridico-penale ale fenomenului cât şi un psiholog care căuta să explice latura psihologică a acestui flagel care a cuprins şi contaminat societatea atât moldovenească cât şi mondială. Toţi invitaţii au fost persoane competente, bine pregătiţi, iar răspunsurile lor de bună-seamă, i-au lămurit şi satisfăcut pe spectatori şi telespectatori, în cea mai mare măsură.
După cum am spus, această emisiune se ţine în studiourile televiunii Moldova1, într-un platou mare, impozant, cu un decor bine pus la punct, atractiv, plăcut ochiului. Invitaţii au la dispoziţie fotolii comfortabile şi sunt trataţi cu consideraţie. Culorile din studiou sunt plăcute, se vede că totul a fost conceput de către designeri cu talent şi experienţă. Această emisiune, abordează de fiecare dată subiecte de interes public, am putea spune interes naţional. Atacă teme cu care se confruntă societatea moldovenească şi nu numai cea de la noi, analizează cauze, prezintă efecte şi caută soluţii. De bună seamă că este o emisiune în slujba cetăţeanului, iar noi, societatea civilă, avem nevoie de astfel de emisiuni care să ne lumineze şi să ne ajute în problemele cu care ne confruntăm. Se vede că Mircea Surdu este foarte bine pregătit şi că este un profesionist carismatic, emisiunea acestuia bucurându-se de o deosebită audienţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu