vineri, 22 februarie 2013

Scurt examen comparatist apropo de eficacitatea motoarelor de căutare

Astăzi, în activitatea fiecăruia dintre noi, Internetul a intrat în viaţa şi preocupările noastre şi este indispensabil, tot aşa cum aerul ne intră în plămâni. Dacă oxigenul ne ajută să supravieţuim efectiv, ştirile culese cu ajutorul calculatorului ne ajută să supravieţuim cultural, ştiinţific şi informativ. Este de neconceput ca să mai poţi activa într-un domeniu anume fără ajutorul calculatorului şi al internetului. De la cea mai banala până la cea mai complexă informaţie, atunci când vrem să le obţinem, apelăm la motoarele de căutare. Nu există utilizator al calculatorului şi al internetului care să nu se fi slujit de aceste mijloace de căutare de informaţie. Internetul este plin de astfel de surse puse în slujba utilizatorilor, aceştia folosindu-le din plin pentru a se informa.
Dintre motoarele de căutare, amintim: Google, Yahoo, Ask, Duck Duck go, Youtube, Wilkipedia, Clopoţel.ro, Trilulilu, Redtube  etc. Dintre toate, Google a ajuns cel mai folosit motor de căutare oferind rezultate rapide şi relevante.
Pentru cei obsedaţi sexual şi flămânziţi, singuri în lumea erotismului, condamnaţi să se autosatisfacă, cel mai complet motor de căutare şi care le oferă cele mai imense satisfacţii, este binecunoscutul RedTube, pe care îl recomandăm tuturora celor dornici de senzaţii tari, provocate de propria iniţiativă, doar cu stimulentul filmuleţelor de pe monitor.
Fratele mai mare al Redtubului, este Youtubul. Pe Youtube găsim în cel mai scurt timp cele mai diverse filme şi filmuleţe din întreaga lume, clipuri muzicale, filme de lung şi scurt metraj, interviuri, piese de teatru, emisiuni TV. Replicile româneşti ale Youtubului unde putem găsi aceleaşi videoclipuri sunt Trilulilu şi Ferma de muzică.
Alte motoare de căutare care încep să fie tot mai utilizate de către internauţi, sunt Yippi, Mahalo, Dogpile, Webopedia, Bing. Totuşi, deşi au început să câştige teren, aceste motoare de căutare sunt încă departe de notorietatea şi popularitatea lui Google.
Dacă în zilele noastre laptopul îl însoţeşte pe omul modern în orice călătorie, aceasta se datorează în primul rând acestor motoare de căutare. Cel mai competent, mai la îndemână şi mai utilizat ghid de zi cu zi al omului îl reprezintă aceste motoare de căutare. Informaţiile căutate şi obţinute cu această ocazie ne însoţesc pas cu pas, oriunde ne-am avânta în călătoriile noastre. Ne uşurează activitatea cu informaţii utile  în activitatea profesională, în cea culturală, de interes public, economico-politic, de agrement, turism şi divertisment artistic. De asemenea ele au un important rol pentru destinderea şi delectarea noastră, prin accesul la momente muzicale şi de divertisment. Google, Youtube, precum şi toate celelalte motoare de căutare sunt astăzi parte indispensabilă din viaţa noastră, omul modern nemaiconcepându-şi existenţa fără aceste accesorii de o importanţă vitală în existenţa lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu