luni, 28 aprilie 2014

Unii folosesc mercedesul pentru a atrage fete, alţii xeroxul şi agrafele…

Liniştea acelei ore sau mai bine zis monotonia lui a fost tulburată de o apariţie inedită şi insolită. Când ne complăceam mai profund în atmosfera nu tocmai alertă, în sala de curs a năvălit pur şi simplu, fără să bată la uşă, fără să se prezinte dupa ce a intrat sau să ceară voie, un individ cel puţin ciudat, cu un aspect fizic mai mult decat neglijent, papuci murdari de balegă, nepieptănat şi nu tocmai îmbrăcat adecvat. Noi toate îl priveam cu curiozitate, neştiind cine e şi ce caută la noi în sala de curs. Atunci a scos din buzunar nişte felicitări şi a început să le împartă tuturor fetelor. Felicitările ni le-a oferit cu ocazia zilei de 8 martie şi ne-a făcut fiecăreia în parte urări cu această ocazie. Apoi ne-a explicat în ruseşte că aveam în faţa ochilor un veritabil om de afaceri şi că ne-a fericit universitatea  cu un Xerox pe care şi l-a instalat în una din încăperile anexe. Ne-a invitat, ca ori de câte ori vom avea nevoie, să apelam la xeroxul pe care cu onor îl stăpâneşte. Ne-a promis ca va aplica cele mai scăzute preţuri şi că failurile le va oferi gratis. Am încercat să purtăm discuţia în româneşte, dar ne-am convins că nici limba oficială n-o cunoştea. Evident că în curând am fost nevoite să apelăm la Xerox. Cu aceasta ocazie, ne-a oferit o nouă mostră a generozităţii sale faţă de fete. După ce ne-a turuit întreaga sa biografie, cu auto-laude şi înfloriri, a vrut să ne dăruiască fiecăreia câte o agrafă pentru păr. Evident că l-am refuzat, destul de intrigate. Începuse să ne pună pe gânduri. Prea multă atenţie, prea multă curte făcută studentelor. Nu care cumva şi-a deschis acest Xerox în universitate doar pentru a se afla în mijlocul nostru, cât mai aproape de fete, cu scopul de a agăţa cât mai multe dintre studente? Înseşi acele gesturi de curtoazie cu daruri banale, chiar ridicole aş putea spune, vorbe ce se voiau a fi complimente, tendinta lui de a impresiona şi o apropiere prea indecentă de fete, aduceau suspiciuni că ne aflam în faţa unui maniac sexual. Nu cu o agrafă de doi bani se cucereşte o domnişoară. Flăcăul ăsta cam trecut, probabil frustrat sexual, încearcă să-şi satisfacă orgoliile, învârtindu-se în mediul feminin tânăr, ţopăind ca şi cocoşul, umflându-şi pieptul şi penele. Crede că poate impresiona cu o pseudo-generozitate de 50 de bani la coala xeroxată, reducere cu care speră că ne scoate ochii.
Mie cel puţin o întrebare nu-mi dă pace. Ce păzesc persoanele abilitate şi plătite în acest sens? Indivizi, străini în orice caz de mediul universitar propriu-zis, simpli comercianţi care deservesc studenţii şi cadrele didactice, se plimbă ca Vodă prin lobodă  pe culoarele facultăţilor, intră nestingheriţi în sălile de curs, deranjează orele, se insinuează în eroi principali, crezând că au devenit centrul de atracţie şi atenţie. Locul acestora ar fi doar în dugheana în care-şi desfăşoară activitatea. Din păcate suntem nevoite să-l mai vizităm din când în când deoarece avem nevoie de serviciul xeroxului. Chiar dacă acest Xerox se află în curtea universităţii, personalul auxiliar nu dovedeşte că asigură o securitate adecvată instituţiei noastre, profesorilor şi studenţilor.
Una peste alta, acest individ mie nu-mi prezintă niciun fel de încredere, voi încerca să-l evit pe viitor, voi apela la alte xeroxuri şi îl voi vizita doar când nu voi avea altă soluţie la îndemână.     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu