vineri, 4 aprilie 2014

Reînnodăm şirul lansărilor de carte

În sfârşit, după o pauză cam îndelungată, în sala polivalentă a universităţii a avut loc marţi, 25 martie, o lansare de carte. Poeta Radmila Popovici Paraschiv şi-a lansat două volume de versuri: ,,Mi-s’’ şi ,,EvAdam’’. Dânsa a ţinut ca acest eveniment să se desfăşoare printre studenţii Universităţii noastre. A venit însoţită de cântareaţa Adriana Ochişanu şi amâdouă ne-au oferit un spectacol deosebit.
 Oficiile de gazdă le-a făcut doamna Margareta Curtescu. Aceasta a prezentat-o pe poetă ca fiind o personalitate multiplă a scrisului românesc. Făuritoare de versuri, textieră de muzică uşoară.  Doamna profesoară ne-a spus că orice detaliu din viaţa poetei emană poezie. În afară de doamna Margareta Curtescu, au mai luat cuvântul şi alţi profesori precum şi invitata principală a evenimentului. Ne-a vorbit ca o adevarată poetă, plină de sensibilitate şi emoţii creative. Ne-a făcut îndemnuri generoase pentru noi şi sufletele noastre spunându-ne să ne deschidem sufletul spre dragoste, oricare ar fi finalitatea ei. Fără teamă, înainte, cu dragostea în viaţă.
Toţi cei care au luat cuvântul, au lăudat opera poetei, citând versuri ale acesteia, recomandând diferite poezii şi poeme. Dupa cum am pomenit, doamna Radmila Popovici Paraschiv a venit însoţită de cunoscuta interpretă Adriana Ochişanu. Aceasta, dupa fiecare speech ţinut de către cei care au luat cuvântul, ne-a încântat auzurile cu câte o melodie antrenantă. Festivitatea s-a încheiat într-o atmosferă de destindere şi bună dispoziţie. A fost un eveniment reuşit, care a încântat întreaga asistenţă, atât pe invitaţi cât si pe profesori sau studenţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu