luni, 28 aprilie 2014

Biroul obiectelor pierdute de la poarta Universităţii

Ca în fiecare instituţie, şi universitatea noastră are angajaţi cu rolul de a face serviciu la poarta de intrare, aşa numţii portari. La noi, portarii sunt de fapt portărese, iar fişa postului lor le recomandă de a veghea, acolo, la intrare. Şi rolul lor s-ar mărgini doar la atîta, daca studenţii noştri nu ar fi cu capul în nori. Ei colindă coridoarele şi curtea universităţii, marcîndu-si trecerile din diferitele zone, presărînd în drumul lor diferite obiecte pierdute sau uitate. Doamnele de la poartă, portăresele noastre, îşi omoară timpul adunîndu-le şi transformând încăperea de la poartă într-un adevărat birou al obiectelor pierdute: cărţi, caiete,  mape sunt adunate de prin toate colţurile si cotloanele universităţii. Bineînţeles că sunt omniprezente şi nelipsitele fiţuici, ajutorul fidel al studentului, iar unele au fost pierdute chiar înainte de a fi utilizate.
La loc de cinste întâlnim în biroul obiectelor pierdute carduri bancare şi acte personale. Mulţi şi le lasă drept amintire la universitate după ce şi-au scos bursele de la bancomat, apoi aleargă ca nebunii să le găsească şi să le recupereze. Printre trofee, adică obiecte pierdute, ieşite din comun, putem enumera o pereche de cercei din aur pierduţi de o studentă din geantă  sau, cine ştie, poate chiar din urechi. Altul şi-a uitat  în clasă capul, pardon, laptopul. Cum poţi să uiţi un obiect atâta de voluminos şi de important, doar eroul nostru  poate şti.
Majoritatea îşi recuperează obiectele pierdute, graţie acestor femei conştiincioase si cinstite, fără de căre mulţi dintre colegii noştri ar fluiera acum a paguba. Făra îndoială că s-ar recomanda mai multă atenţie din partea lor, nu este neapărat nevoie ca să schimbăm atribuţiunile de serviciu al portăreselor noastre. Dar câtă vreme universitatea noastră e plină de studenţi căscaţi, toată cinstea şi mulţumirea acestor femei de ispravă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu